SJAKKNYHETER:
Sjakktrening og foredrag


Landslagssamling for Ungdommens Sjakkforbund (USF)

Landslagsgruppene til USF holder treningssamling under sjakkfestivalen på Gjøvik, i dagene 29.-31. desember. Samlingen holdes på Quality Grand Hotel Gjøvik og "tjuvstarter" festivalen mandag 29/12 med frammøte for deltagerne senest kl 1400.

Svenske Jesper Hall (37), internasjonal mester og Nordens fremste sjakktrener i dag, blir hovedtrener for samlingen og stiller sammen med fjernsjakkstormester og tidligere elitespiller i nærsjakk, Petter Stigar og årets vinner av mesterklassen i NM, Lars Hjelmås, som selv opprinnelig er gjøvikgutt.

Deltagerne får trening i grupper som vanlig, men de fleste vil kombinere samlingen med å delta i bl.a. enten Gjøvik Grand Prix fram til 2. januar eller jubileumsturneringen fram til 7. januar. Gjennomgang av egne og andres spilte partier vil dermed bli en naturlig del av denne praktiske treningssamlingen. Landslagsgruppene møtes vanligvis på NTG i Bærum under ledelse av Simen Agdestein som har vært en pådriver for disse gruppene av unge sjakktalenter fra hele landet.Åpen treningsgruppe, for alle

Parallelt med landslagssamlingen tilbyr vi også trening i "Åpen gruppe" for interesserte i alle aldere, også i dagene 29.-31. desember. Denne gruppen vil passe og være svært lærerik for relativt ferske og ukyndige sjakkspillere med såkalt ratingstyrke opp til cirka 900-1000. For helt unge spillere er den perfekt å kombinere med å delta i Barnas Grand Prix torsdag 30/12, eller eventuelt i voksenturneringene for spillere med ratingstyrke fra cirka 500. Også voksne deltagere er hjertelig velkommen med og kan gjerne kombinere deltagelse med å spille i gruppe B i Gjøvik Grand Prix og deretter gjerne i gruppe C i Det åpne NM i hurtigsjakk. Inndeling i to åpne grupper kan bli aktuelt.
Deltagelse i Åpen gruppe koster kr 500 som inkluderer sjakktreningen pluss enkel mat mandag kl 16, kveldsmat tirsdag kl 1930 og enkel lunsj onsdag kl 1230. Overnatting med frokost kommer utenom og velges av den enkelte.
For spørsmål om treningsgruppene, kontakt gjerne Øystein Brekke på mobiltlf 91 18 91 90.

Påmelding via festivalkontoret eller TurneringsService.Tiviakov om c3-Siciliansk

Regjerende Europamester Sergey Tiviakov fra Nederland (tidligere Russland) holder åpent foredrag på Thon Hotel Gjøvik tirsdag 30. desember kl 2100 – 2200 om en av sine store spesialiteter som han har spilt inn en DVD om:

”Siciliansk med 2 c3 og hvordan jeg ble Europamester med denne åpningen.”
Foredraget er på engelsk og vil passe aller best for spillere med spillestyrke fra om lag 1300 og oppover.
Adgang kr 80, barn under 17 år kr 40. Påmelding på festivalkontoret."Hvordan vinne gode stillinger gjennom å utnytte bedre koordinasjon?"

Tanker rundt dette ved fjernsjakkstormester Petter Stigar. Åpent foredrag på Thon Hotel Gjøvik torsdag 1. januar kl 1830 - 1925, før loddtrekningen for Superhurtigsjakken i lokalet rett ved siden av.
Foredraget er på norsk og passer antagelig best for spillere med ratingstyrke omlag 1300 - 2000.
Adgang kr 40, barn under 17 år kr 20. Påmelding på festivalkontoret.