SJAKKNYHETER:

Presse-info

Vi ønsker pressen velkommen til å arbeide under Gjøvik Sjakklubbs 100 års jubileumsfestival, ett av tidenes største og betydeligste sjakkarrangementer i Norge. Profesjonell presse er selvfølgelig alltid velkommen både til å komme og å ta kontakt.

Magnus Carlsens møter med andre verdensstjerner i hurtigsjakken Aker Chess Challenge på hjemmebane får en ganske opplagt oppmerksomhet. Men her er mye av det gode stoffet også helheten, møtet mellom proffene og amatørene, med sjakkspillere fra 19 nasjoner fra USA til India og fra hele Norge.

Vil du ha nyhetsmeldinger på epost, eller eget bilde?

Vi kommer til å maile ut daglige og normalt rykende aktuelle nyhetsmeldinger til pressen gjennom hele festivalen fra 29. desember til 7. januar. Ta kontakt hvis du ønsker å komme på denne mailinglista!

Ta også kontakt hvis du ønsker å få tilsendt bilder fra oss som du kan bruke. Vi kan ellers ordne f.eks. lokale bilder av representanter fra ulike steder i landet.

Presseakkreditering til spillelokalene

Vi ønsker å utstyre akkrediterte journalister og fotografer med en enkel merking som skal sikre at dere får gjøre jobben deres på en god måte. Ta aller helst en forhåndskontakt i god tid med undertegnede Øystein Brekke (leder av arrangementskomiteen og presseansvarlig) på epost oeystei@online.no eller mobiltlf. 91 18 91 90, eller møt fram i litt god tid i festivalens sekretariat i 2.etasje i Thon Hotel Gjøvik, som også har trapp rett opp fra Gjøvik kino der Aker Chess Challenge blir spilt.

Regler for fotografering og filming

Når du kommer på besøk, husk at sjakk er en konsentrasjonsidrett med noen nødvendige begrensninger i muligheter til å fotografere og filme spillet på en forstyrrende måte, særlig med blitz og kunstig lys.

Fotografering og filming under spillet er tillatt bare etter arrangørens retningslinjer og beslutninger og på en måte som ikke unødig sjenerer spillerne eller publikum.

I hurtigsjakkturneringen Aker Chess Challenge i Gjøvik kino er filming og fotografering med blitz/kunstlys tillatt i spillelokalet i maksimum de 10 - ti - første minuttene av spillet. Oppe på scenen i Gjøvik kino er filming og fotografering tillatt bare for fotoakkreditert presse og bare i de 5 - fem - første minuttene av hver runde. Men det er selvfølgelig mulig å starte fotografering av spillerne også før spillet starter.

I Gjøvik Sjakklubbs jubileumsturnering i Thon Hotel Gjøvik og øvrige turneringer under festivalen er fotografering og filming med blitz/kunstlys tillatt i spillelokalet i maksimum de 15 - femten - første minuttene av hver runde.

Pressekonferanser

Under toppbegivenheten Aker Chess Challenge med Magnus Carlsen & co i Gjøvik kino holder vi daglige pressekonferanser:

  • Torsdag 1. januar ca kl 1950: I anledning starten, like etter loddtrekningen (NB: denne første programposten og pressekonferanse i Thon Hotel)
  • Fredag 2. januar kl 1550: Etter første spilledag (1. og 2. runde)
  • Lørdag 3. januar kl 1550: Etter andre spilledag (3. og 4. runde)
  • Søndag 4. januar ca kl 1700: Etter tredje spilledag (avsluttet grunnturnering med 5. og 6. runde)
  • Mandag 5. januar ca kl 1550: Etter finale og bronsefinale

De fire spillerne i superhurtigsjakken Aker Chess Challenge, Magnus Carlsen, Peter Svidler (Russland), Hikaru Nakamura (USA) og Kjetil A. Lie, er til stede på hver pressekonferanse, sammen med dagens mesterkommentator for publikum og representanter for arrangøren.

Vi holder disse pressekonferansene "åpne" for publikum, men vil sørge for at akkreditert presse kommer i første rekke.